29. prosince 2013

Aktuálně z 29.12. 2013

❄️❄️

Já vím, já vím.

Napadá vás, že to tu skomírá a že pravděpodobně ani první pomoc v podobě masáže srdce a umělého dýchání to tu nemůže pořádně oživit. A upřímně mám strach, že to tu už ani nepůjde pořádně uživit, protože no... Jsem lajdák, co si budeme nalhávat.

Ale neděste se, vy co jste přežili, nehodlám to tu zavřít, ale zároveň to tu nehodlám oživovat. Budeme (no, my, vy... hlavně já) tu tak nějak přežívat. Nebo se o to aspoň pokusíme. 
Podle mě je to období, které zná každý blogger. Jednou jste nahoře, jednou jste dole. Jednou máte času tři pr... ehm, zadnice. Ehm, prostě hodně! a nevíte co vlastně chcete dělat dřív a jednou nemáte čas ani na to, abyste si zašli na záchod. Jsou to ty staré známé výmluvy - mám moc školy, už mě to nebaví. A přesto je blogování tak příšerně nakažlivý způsob života, že se toho prostě nemůžete vzdát. Prostě musíte pokračovat, lozíte stále na stránky bloggera (nebo prostě jiného poskytovatele) a litujete sebe, litujete svůj blog a litujete svoje čtenáře. A snažíte se s tím něco udělat, ale prostě to nejde. 
Není čas, není nálada.
A tak dále...

Takže když už víte, že to tu neumře, přicházím ještě s jednou omluvou. Tak nějak nemám čas (nebo chuť? Nebo prostě... něco) na obcházení dalších blogů. A i když mě to mrzí. Pokaždé když si najedu na blogovin tak na mě vyjedete takové příšerné množství nepřečtených článků, že jen protočím oči, kliknu na "přečteno vše" a zase to zvesela zavřu. 
Ano, stydím se.
Ano, kaju se.
Ano, omlouvám se.

(Nový rok, nové já. Haha. Ale... snaha se cení. Začnu psát, začnu číst, začnu komentovat.)

(I ty naivní Tempínko. Ou, ou, to bude zas bolet po Novém roce...)

A abych tu furt jen nebremtala o tom, jak nic nestíhám a jak mám moc školy, tak vám taky povím, jak na tom s tou školou jsem. Možná někteří z vás ví, nebo tuší, že jsem letos první rok na vysoké škole. Co si budeme nalhávat, nebyla to škola dle mého gusta, ale nakonec mě to přece jen baví. Studuju na filozofické fakultě jednooborovou historii.
Historie je humanitní obor a jak nám bylo naznačeno za začátku roku, humanitní obory jsou hlavně o čtení a psaní. Cheche! Byla moje první reakce. Och ne, je moje reakce po prvním semestru (ne, zkouškové nepočítám).
Bojuji s odbornými knížkama a docela překvapivě (aspoň pro mě samotnou) bojuji i s psaní. Odborná recenze mi byla vrácena dvakrát a já při třetím pokusu vzývala všechny božstva, aby se nade mnou smilovala a uznala mi ten třetí pokus a připustila mě zkoušce. Připustila mě ke zkoušce.
Úspěšně se mi podařilo získat zápočet z latiny a z němčiny, což byly takové moje dvě menší noční můry (ty větší teprve přijdou!). Latina mě baví, pokaždé když čteme nějaký ten latinský text tak si představuji, že jsem děsně drsná a je to nějaký vymítácí rituál pro bratry Winchestry. Většinou se z toho vyklube nějaký text o tom, že tam ten odkázal tamté vesnice toto. A že tamten svatej umřel a jak. Škoda.
Moje největší noční můra je momentálně zkouška ze starověku, která mě čeká v úterý sedmého ledna (vzývám znovu všechny božstva!). Snažím se dokopat k učení, moc mi to nejde. A když už tak mi to vydrží tak... deset minut.
Ale znáte to - nějak bylo, nějak bude.

Popřála bych vám ještě šťastné a veselé, ale tak nějak... je trochu pozdě. 
Tak se aspoň puchlubím svým nejlepším vánočním dárkem - dostala jsem svého vlastního nejlepšího kamaráda pro všechny špatné i dobré chvíle - svého Kindla (pracovně mu zatím říkám Morgan, ale no... Ehe, za chvíli se dozvíte proč :D).
Maminku a tatínka už přestalo bavit, že mám plnou knihovnu knížek a že je nemám kam dávat. A že mi na každé Vánoce, narozeniny a svátek "musí" kupovat knížky a tak to vyřešili po svém. Je fakt, že dlouho jsem proti čtečkám zbrojila a nechtěla ji, ale čím dál svého Morgánka mám, tím více uznávám, že je to fakticky skvělej vynález.
I když mám stále větší obavy, že jen co vrátím knížky z knihovny jen tak se do ní nevrátím... 

A jak teď trávím svůj čas?
Se svoji nejnovější závislostí. Je to seriový vrah, tak trochu psychopat a tak trochu sexy. Jmenuje se Dexter Morgan a jsme fakt velcí kámoši. Válíme se spolu v posteli skoro celý den (a noc). Já se s ním přežírám, ale občas mu musím říct "ne!" a jít se učit. (Nebo napsat tento článek). 
A když se na sebe nedíváme skrz monitor mého notebooku, tak aspoň skrz moji čtečku. (moji čtečku Morgana. Haha.) (Ne, nevím, proč se směju.)

Takže... 
Se mějte fajn, přeji vám hodně štěstí do nového roku a spoustu přečtených stran. Jasně, tohle přání trochu pokulhává, ale já prostě... neumím přát. (A tahle výmluva nepokulhává, tak snad ani nemá nohu, jak moc kulhá.)

(Tak aspoň... Dexter na dobrý den.)

P.S. - ještě jsem zapomněla dodat vtipný příběh o tom, jak jsem si do Morgánka stáhla Taťánu a Alexandra a asi po půl hodině čtení jsem zjistila, že to je nějaký divný. Ano, pak mi došlo, že čtu druhý díl. Ale... stává se. Ne?

debra morgan - Google Search

10 komentářů:

Myanmar řekl(a)...

Stává se! :)

Jinak řekla bych, že se začátkem semestru poklesne aktivita snad každému, taky nestíhám. A ke své konecneznající ostudě nestíhám nejen psát recenze, ale ani číst. A to se ani moc neučím. Jsem prostě lempl :D

Šárka S. řekl(a)...

:D Ty žiješ? Jsem ráda, že jsi alespoň částečně zpět.
S časem jsme na tom úplně stejně. O prázdninách teď doháním resty v podobě rozepsaných článků, kterých chci napsat co nejvíc, abych pak mohla v nedostatku času klikat jen na "zvěřejnit"
Čtečka je úžasná věc. Sice dávám přednost tištěným knihám, ale někdy když je nemají určitou knihu v knihovně a já si ji zrovna nechci kupovat, ji miluju :D.
S tím druhým dílem Měděného jezdce ... stane se :D. Já mám tedy všechny tři díly ve své knihovničce, protože jsem tak úžasné, že je jich do čtečky škoda. No snad se ti podaří sehnat do čtečky první díl a bude se ti to líbit ;)

Simone Sipriano řekl(a)...

Uf, už som sa bála, že si sa stratila. :D A po prvých riadkoch som sa zasa bála, že končíš. Som rada, že je to len prechodné obdobie (už by som mala prestať používať "že"). Budem Ti držať päste na skúške, aj Tebe prajem všetko najlepšie do Nového roka a gratulujem ku Kindlu. ;-)

PS: Mamka na Vianoce dostala e-reader Prestigio a ja som bola tá, čo sa s tým musela naučiť robiť a potom tú vedomosť podať ďalej (ešte sa nepodarilo). Kým som vôbec prišla nato, ako vložiť knihu, trvalo mi to snáď hodinu a pol! Zo srdca som ďakovala Bohu za svoj Kindle. (bez mena) :-)

Charrlie řekl(a)...

Já se snažím číst ty odborné nesmysly a nakonec to končí tak, že si odřeknu všechno ostatní čtení a nakonec to končí tak, že stejně nečtu nic :D Jsem ostudná a s pochybnou logikou o.O :D

Charrlie řekl(a)...

Žiju, přežívám. Něco mezi tím, ještě jsem se nerozhodla :D Já doháním školní resty, ale ani to se mi nedaří. Ale snažím se, to by se mělo taky počítat :D
Já mám právě strach, že se čtečkou přestanu číst knížky jako tištěné. Jsem na tom bídně, zpravidla si na nějakou knížku šetřím tak půl roku a pak ji mám stejně za půl dne přečtenou. Naši na mě nadávají, protože doma nikdo nečte a tak nikdo nechápe moji potřebu přečíst knížku a mít knížku doma :D

Charrlie řekl(a)...

To snad ani nejde přestat blogovat. Taková závislost vypěstovaná, těžko zbavitelná :D Díky za pěsti, palce a tak podobně :D Já i Morganče děkujeme, je nám spolu fajn, ale momentálně vedeme boj za nalezení obalu :D

A tvoji mamku chápu, mě trvalo hodinu než jsem přišla na to, jak stáhnout knížku do Kindlu. Cokoliv složitějšího by bylo zřejmě nad moje síly :D

Christie (Neliss) řekl(a)...

No, snáď ty aj blog prežijete a čoskoro príde aktívnejšie obdobie, chýbaš mi tu.:) Prajem samozrejme veľa šťastia so školou, šťastný nový rok a jeeee, ty máš čítačku!:) Takže, moja Kim (to je pre zmenu môj Kindle) pozdravuje Morgana.:D Btw, aký Kindle máš? A ten druhý diel...:DD Dobreee.

Charrlie řekl(a)...

Oj, děkuji za chybění. Teda jakože... No. Prostě to je jedno :D Zní to divně, ať to řeknu jakkoliv, tak se v tom radši nebudu babrat, neboť mi hrozí, že se v tom zamotám a ztratím. Což se už pravděpodobně stalo :D

Co mám z Kindle? V tom upřímně pořád tápu, páč to nemám napsaný na krabičce :D Ale myslím si, že je to Amazon Kindle 5 :D

Šárka S. řekl(a)...

U nás je to stejné. Táta mi oznámil, že bych se s tím nakupováním měla trochu krotit (což je pravda) :D.
Když jsem o minulých Vánocích dostala jsem čtečku, neměla jsem v ruce tištěnou knihu cca. 4 měsíce, ale pak mě to trochu omrzelo a vrátila jsem se k tištěným a teď to prostě střídám ;)

Simone Sipriano řekl(a)...

Mne to s Kindlom šlo od začiatku fajn. Jednoduchý, prehľadný a spoľahlivý. A to nehovorím o výdrži. ;)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by