31. března 2014

S hlavou v oblacích (pejru), Kateřina Petrusová




Název: S hlavou v oblacích (pejru)
Originální název: ---

Autor: Kateřina Petrusová






- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Knížky od Kateřiny Petrusové je třeba představovat. Všechny jsou skvělé, svým způsobem trhlé a dostanou vás do kolen. Ať už smíchem, nebo dojetím. (Nejen) z dlouhé chvíle doporučuji navštívit její facebook, nebo rovnou její stránky.

Je to už nějaká ta doba (i když ne zase tak dlouhá… myslím), co vyšla její krátká povídka S hlavou v oblacích (pejru). Knížka má krásně snovou obálku a já si na ni nějaký ten pátek brousila zoubky. A ani jsem si nemusela brousit moc dlouho, protože na mě vybafla s poličky nových knih v knihovně. Tu jsem mimochodem skoro celou vyrabovala a na zastavení v oddělení historie (a tedy vybírání knížek do školy) mi už jaksi nezbyl čas. A místo v kabelce.

Jak už jsem řekla – S hlavou v oblacích má krásně snovou obálku. Má nádherně syté barvy a tak nějak skvěle vystihuje atmosféru celé knížky – lehká, letní, zamilovaná. Co mě na knížce doopravdy překvapilo je… knížka samotná (když to tak blbě řeknu). Je opravdu hodně útlá. Takový… skoro deníček.

Ale zpátky ke knížce – dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Krátký a humorný příběh. Nečekejte žádná velká dramata, je to prostě "jen" krátký příběh. K opravdovému požitku ke čtení doporučuji namíchat nějaký koktejl, počkat do léta a zasednout (spolu s koktejlem, který se vám určitě do té doby zkazí… Takže připravit nový!) k bazénu. Na dvě hodiny vypnout a vychutnat si příběh.

Markéta je úspěšná a sebevědomá ženská z města, která se má vypravit do zapadlé vesničky v jižních Čechách. Ale místo toho skončí v ještě zapadlejší vesničce (nebo spíš Lhotě). A to všechno kvůli jednomu koni. Koni, který shodou náhodou patří jednomu opravdu sexy kovbojovi. Totiž pardon – jednomu opravdu sexy vidlákovi.

Jak tohle dopadne, si jistě dovedete představit. Já jsem však z načtených recenzích věděla i něco trochu víc a tak mě na knížce vlastně vůbec nic nepřekvapilo. Na sto a něco málo stránkách však nejde vytvořit příběh s nečekanými zvraty na každé stránce a celý tenhle příběh je výborný i v jeho jednoduchosti. Tohle totiž není knížka o velkém milostném dramatu, ale o dvou postavách a spoustě vtipu. Garantuji vám totiž, že každou stránku pozvednete svoje koutky do úsměvu. Aspoň maličkého.

A když už je řeč o postavách – jestli vám Markéta nepřiroste k srdci tak… vážně nevím. Asi jste roboti. Nebo mimozemšťani. Nebo… tak něco. Markéta je sebevědomá ženská, která má na všechno odpověď. Vtipnou odpověď. Ženskou, jako je Markéta, byste určitě chtěli mít za kamarádku. A když už byste nechtěli Markétu za kamarádku, jistě nepohrdnete Marvinem (protože no… kdo nemá rád buchty?)

A navíc! Sdílím s Markétou podobný problém studených končetin. Vyzkoušela jsem (podobně jako ona) spoustu bylinek a dalších všech možných zaručených medicín. Ale stejně mi zbývá jenom to, abych i v létě (při třiceti stupních) nosila rukavice na zahřátí rukou.

Nebudu to již déle natahovat. Kniha si bezesporu zaslouží minimálně tři hvězdičky. A přesně ty ode mě i dostane. A zároveň i přiložím krátké doporučení pro všechny, kteří potřebuji na chvilku vypnout. Skvěle se pobavíte a nebude vás to stále víc času, než kdybyste si pustili film.

P. S. - nezapomeňte, že dnes je poslední den, kdy se můžete zúčastnit giveaway! :))

5 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Jo já mám tuhle knížku moc ráda od srdce jsem se zasmála, Markéta mě bavila svým stylem alá velkoměstská panička :)

Owlie řekl(a)...

Další kniha, na kterou si dělám zálusk :) Vypadá tak dobře!

Charrlie řekl(a)...

BASTERA: Markéta je úžasná postava, která zaručeně pobaví. Docela jsem s ní žila, občas bych měla asi podobné, ne-li stejné reakce :D

OWLIE: Nejen, že vypadá, ale ona opravdu je! :)) Doporučuji vyzkoušet, uvidíš sama :))

Karolína řekl(a)...

Stydím se, kaju su, klečím v koutě, ale tuto autorku ani její knížky neznám :( Ale slibuju, že to v nejbližší době napravím. Slibuju! :)

Charrlie řekl(a)...

NEO INIZIO: Tak si na svůj seznam toho, co si musíš půjčit v knihovně připiš i další tři knížky od téhle české autorky. Určitě si tě budou líbit! :))

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by