11. dubna 2014

Mé knižní série (1)


Mé knižní série je meme z dílny Roxanne. V podstatě jde o to, že vám ukážu svoje kompletní (ale s moji knihovnou pravděpodobně i nekompletní) knižní série, které mám doma v knihovničce. Zároveň však odpovím i na pár dotazů, které autorka tohoto meme připravila. Takže se nemusíte děsit toho, že vám tu nahážu jen pár fotek a budu to pokládat za článek.

Na meme je však bezesporu výborná jedna věc – jde je skvěle použít jako vycpávkový kousek. Já ráno vyklidila půl kuchyně, abych se pokusila nafotit nějaké rozumné fotky. Bohužel můj podivný smysl pro rovnováhu je zvládl nafotit zpravidla křivě. A sem tam se mihne nějaká ta zásuvka. A okraj stolu. Ach jo.

No… a ještě jsem zapomněla zmínit, že na úvod jsem se rozhodla vám představit tetralogii Odkaz dračích jezdců od Christophera Paolini. Tuším, že víc představovat nemusím :) (a ano, omlouvám se za smajlíka, ale když on se mi tam hodil.)

Ale teď už doopravdy k otázkám!

·         Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Tuším, že jsem první díl dostala k narozeninám. Ale ruku za ohně bych za to doopravdy nedala.

·         Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst?
Všechny, ale pouze jednou. Od vydání a přečtení čtvrtého dílu se chystám na re-reading, ale obávám se, že jen tak se k tomu nedostanu.

·         Co na tuhle sérii říkáš?
Cožpak jde na ni říct něco špatného? Četla jsem ji v době vydání a na každý díl čekala jako na Vánoce. Trochu mě zklamala, že autor „využil“ popularity a děj natáhl na čtyři knížky, i když se vždycky všude vyhlašovalo, že to bude trilogie. Na kvalitě to však moc netratilo. Aspoň pro mé tehdejší oči.

·         Který díl z celé série máš nejraději?
Určitě první, protože to jsem byla nejmladší a to kouzlo celého příběhu bylo nejsilnější.

·         Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?
Safira! Protože jsem si vždycky přála draka, jako je ona. Nebo psa.

·         Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
Nepamatuji si nikoho, kdo by mi pil krev až do teď, takže pravděpodobně tam nikdo takový nebyl.

·         Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?
Musím říct, že jsem původní obálky až do teď neviděla. Takže jsem nejdřív musela trochu zagooglit, ale nakonec jsem zjistila, že jsou úplně stejné, jako ty naše. Takže… no,… asi ty naše se mi líbí víc! :D (sakra, druhej smajlík!)

·         Která obálka se ti líbí nejvíc?
Brisingr – vypadá hrozně vznešeně. Kombinace zlaté a hnědé a ještě k tomu i onen drak, který vypadá tak nějak nejvznešeněji.  

  • Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš?
Scéna asi přímo ne. Je to přece jen nějaký ten pátek, co jsem všechno četla. Ale příběh samotný mám v hlavě pořád a do teď se mi moc líbí.













11 komentářů:

Šárka S. řekl(a)...

Hej ty je máš podepsané? To chci taky! :D
Samozřejmě mám tuhle sérii doma taky. Pamatuju si, jak jsem ve čtvrté třídě četla Eragona a byla jsem z toho naprosto uchvácená. :D

Unknown řekl(a)...

Tuto sérii mám doma, ale v boxu.. :) Ještě jsem se k nim nedostala... Potřebuju více volna a času na čtení. :(

Charrlie řekl(a)...

TIW: Mám! Byla jsem na autogramiádě, když byl v Praze. Vystála jsem asi pětihodinovou frontu na Vaclaváku, ale mám! :D

NIKOL WALOSZKOVÁ: To je škoda, že jsi se k ní ještě nedostala. Určitě doporučuji jak jen nejvíc to jde! :))

zefill řekl(a)...

krásné fotky! :-) taky jsem všechny četla zatím jen jednou, ale chystám se též si to někdy zopakovat. jinak tu autogramiádu jsem jen sledovala prostřednictvím netu, ale bylo to i tak super, natož když jsi tu frontu vydržela! :-) jinak se mi taky moc líbilo, že Christopher počkal, až měli podepsané knihy všichni, takže nikdo neodešel s prázdnou :-)

HλNKA řekl(a)...

Tak k téhle sérii jsem se ještě nedostala a předpokládám, že ani nedostanu, ačkoli se mi filmová verze Eragona (čti Jeremy Irons!! :-D) i přes mizerný hodnocení na Csfd líbila :-)
A moc se mi líbí ty fotky! A hlavně tedy ten minimalistický podpis, že ;-)

Knižné Maniačky řekl(a)...

Séria vyzerá dobre :) Nedostala som sa k nej ešte :(

Maťa řekl(a)...

Ja som čítala iba jednotku a na tie ďalšie diely sa zatiaľ akosi nechystám :D Čo ja viem, prišla mi úplne zbytočne dlhá, dala sa skrátiť aj o polovicu a bolo by to lepšie. To ako vkuse putovali a bolo tam stále to isté a tak... Všetko sa mi to zlieva dohromady :D

Charrlie řekl(a)...

ANNE LEYYD: Děkuji :) To jsem vůbec nevěděla, že se dělají online autogramiády! To je mi ale (příjemná) novinka. Já jsem sice pak nakonci torchu předbíhala, abych stihla poslední vlak domů, ale i tak jsem tam byla dost pozdě a už toho musel mít hodně napsanýho. Bylo to na něm vidět, ale i tak s každým prohodil nějakou tu věcičku. Moc příjemný zážitek, opravdu :))

花HλNKA: A to mě se zas filmová verze nelíbila, takže to nízký hodnocení na csfd líbilo :D Ale chápu, že v někomu, kdo nečetl knižní předlohu se mohl film doopravy líbit :)

KNIŽNÉ MANIAČKY: Nejen vypadá, ale i je :)

MAŤA WOLF: No, já to četla někdy v páté, šesté třídě a tenkrát se mi to fakt hodně líbilo. Takže tak nějak nemůžu objektivě soudit, asi :D Ale chápu tvůj názor :))

Bastera řekl(a)...

Náhodou fotky super, i když Ti rozumím, taky to za boha nemůžu nacpat tak aby tam nebyl konec stolu a podobně :D Já četla jen Eragona, asi bych to měla taky někdy dočíst, protože Eragon se mi líbil a četla jsem ho až díky filmu :)

Charrlie řekl(a)...

BASTERA: Tak děkuji za pochvalu :) Já jsem hroznej nervák, stolu jsem si úplně nepochopitelně všimla až v počítači a už jsem neměla sílu na přefocení :D Tak jestli se ti Eragon líbil tak to vůbec neváhej a dočti zbytek. I když... chce to "trochu" času s tou tloušťkou :D

Owlie řekl(a)...

O téhle sérii všichni mluví, všichni ji četli, všichni jsou z ní nadšení - jenom já jí nečetla. A chci! Musím , prostě musím si ji někde sehnat.
Už jen kvůli impozantním obálkám to budou klenoty :)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by