13. dubna 2014

Padesát náhodných faktů o mně



50 náhodných faktů o mě je (asi) TAG, který tak nějak svévolně žije a koluje v internetových vodách. Já ho využiju (a velmi škaredě) jako vycpávkový článek. Ale zároveň musím říct, že to je snad nejtěžší článek, co jsem kdy napsala. protože padesát je hrozně velký číslo.

A ještě přikládám omluvu. Netuším, od koho je a ani kde se vzal. Jak říkám - on prostě žije a přežívá v (nejen) blogových sférách.


---------------------------------------------------------

  1. Jmenuji se Karolína, ale moje jméno mi vždycky přišlo moc tvrdé. Přesto nemám ráda zkracování, i když mi nikdo neříká jinak.

  1. Mám zeleninové příjmení

  1. Nesnáším (ale opravdu moc a moc nesnáším) míčové hry. Aktivně.

  1. … pasivně miluji snad všechny sporty. ČT Sport mám puštený tak 20 hodin denně a používám ho jako kulisu místo hudby

  1. Sportovně šermuji. Začínala jsem šermem fleretem, ale nyní už přes tři roky jen a jen šavle
Fencing an Olympic Sport history | AthletesLiveHere.com

  1. Když jsem byla na své nejvyšší sportovní úrovni musela jsem dojíždět na tréninky hodinu a půl vlakem. Pak přišla maturita a problémy se zády a kolenem, které se táhnout už přes rok. A nikde nějak nevidím konec

  1. Před měsícem jsem si nechala vyholit část hlavy. Máma mě chtěla vydědit, ale zvykla si.

  1. Maturovala jsem z výtvarné výchovy, i když neumím kreslit

  1. Vždycky jsem chtěla studovat žurnalistiku, nakonec jsem se však nedostala. V Brně jsem byla první pod čarou a nedostala jsem se ani na odvolání. Docela mi to zkazilo chuť a tak jsem zůstala doma a studuji jednooborovou historii. A studium mě (zatím) baví

  1. Miluji psy, ale mám na ně alergii, takže dokud nebudu vydělávat tolik, abych se mohla přestěhovat do domu, tak žádného mít nebudu.
☼ | via Tumblr

  1. Byla jsem čtyřikrát v Anglii. Londýn jsem navštívila jen na pár hodin a hrozně moc se mi nelíbil.

  1. Pátým rokem se učím německy a ten jazyk z celé své duše nenávidím.

  1. Mám doma několik anglických knížek, ale žádnou jsem nikdy nepřečetla celou. A stydím se za sebe.

  1. Nepiju kávu. Vůbec mi nechutná. I přesto bych se zvládla přestěhovat do kavárny.

  1. Miluji divadla a snažím se chodit aspoň na jedno představení měsíčně.
Untitled | via Tumblr

  1. Neumím pít a špatně snáším alkohol. I přesto ho však piju a ráno se proklínám.

  1. Za pár dní mi bude dvacet a já hrozně nechci.

  1. Jednoho krásného dne se chci podívat do Skandinávie, i když přesně nevím kam.

  1. Kdysi jsem se učila francouzsky, ale teď se neumím ani představit.

  1. Většinu písniček co mám v mobilu a v počítači je soundtrack k seriálu Glee. Neumím si totiž vybrat skupinu, která by se mi líbila.
. 

  1. Mám telefon s operačním systémem Windows Phone a hrozně mě štve, že nemám na výběr tolik aplikací jako Android. Vnitřně však vím, že to je jen proto, že je jen neumím najít.

  1. Hrozně mě baví focení, i když vím, že mi to pořád nejde.

  1. Předloni jsem byla v Praze na Všesokolském sletu. Pokud jste se dívali, tak jsem skákala v bílém přes švihadlo. A nejen já, samozřejmě.

  1. Několik let jezdím na tábory pod stany. Miluji to tam.

  1. Mám o patnáct let mladší sestru.
Untitled 

  1. Miluji cestování vlakem. Zatím nemám vyloženě negativní zážitek (teda pokud nepočítám, že mi jednou nejel vlak a já nestihla seminář a zkoušky, který se koná jednou za dva roky, nebo to, že podruhé ten vlak taky nejel a já musela běžet přes půl města, abych stihla aspoň autobus), ale předpokládám, že jednou to přijde.

  1. A když už jsme u toho cestování … nemám ráda cestování (na dlouhé tratě) autobusem.

  1. Mám poruchu srážení krve. Ale není to nic vážného, ani prášky na to nemám.

  1. Měla jsem dvakrát mononukléozu, i když člověk ji může chytnout jen jednou. (Ale jak říká Santana z Glee – „I have mono so many times, that I’ve turn mono into stereo.)

  1. A ještě chvilku zůstaneme u těch nemocí – mám astma.
Spring is comeing <3

  1. Nemám ráda růže, ale miluji tulipány.

  1. Z trochu morbidnějšího soudku – mám vybranou písničku na svůj pohřeb. Přesto nehodlám (zatím) umřít.

  1. Dlouho si hledám brigádu, ale nemůžu najít žádnou, která by mi vyhovovala časově. Nechápu a obdivuji studenty, kteří zvládnout studovat i pracovat.

  1. Mám hroznou smůlu. A neříkám to jen tak, opravdu jsem jako přitahovadlo na všechny možné trapasy a svízele.

  1. Neumím vařit, ale hrozně mě baví péct.
Cookies

  1. Kdybych mohla jíst nějaké jídlo znovu a znovu dokola bez toho, aby se mi přejedlo, byla mi to grilovaná makrela.

  1. Děsně ráda chodím na stadion dívat se na fotbal, nebo na hokej.

  1. Když jsem byla malá holka babička si umanula, že mě přivede ke klasické literatuře. Strčila mi Janu Eyrovou a mě se ta knížka hrozně nelíbila. Přečetla jsem ji jen silou vůle a tím se brány klasické literatury zavřely skoro na vždy. Nebýt maturity. Teď ji mám hodně ráda a vyhledávám ji, i když už nemusím.

  1. Když jsem byla miminko, spadla jsem z pračky. Občas si říkám, jestli to na mě nezanechalo nějaké následky.

  1. Strašně nerada mám změny. Problémy mi dělá i změna zubní pasty.
Cold coffee | via Tumblr

  1. Miluji seriály (ale to není žádná novinka, ani tajemství). Nesleduji je však v originále a vždy čekám na titulky. A někdy třeba i do čtyř do rána.

  1. Mám takovou svoji „úchylku“ – fotím si nohy. Ne, že bych měla nějaký fetiš, ale dělám to už od malička. Když někam jedu, vyfotím si nohy a pak až ksicht. A když jsem to tak napsala, tak to zní vážně divně.

  1. Zakládám si knížky čímkoliv. Docela dělám tu škaredou věc, že je pokládám hřbetem vzhůru.

  1. Vůbec nevím, co budu a nebudu dělat až dostuduji. Zatím se tvářím, že budoucnost neexistuje.

  1. Nemám ráda vařenou mrkev, ale syrovou ji miluji.
Seamless pattern with stylized carrot vector art

  1. A taky nemám ráda polívky.

  1. Strašně málo chodím do kina. Ale když už tam jdu, musím mít popcorn. A pak je mi „špatně“ kolik tam vždycky nechám peněz.

  1. Když si dám zmrzlinu (i v létě) do druhého dne mě bolí v krku.

  1. Jsem strašně vybírává. Úplně ve všem.


  1. Můj největší úspěch je výhra v celostátní literární soutěži. Vtipné je, že co jsem napsala se mi vůbec nelíbí a tak trochu se za to stydím.

18 komentářů:

HλNKA řekl(a)...

Páááni! Skvělé. Jednoduché. Výstižné. Hned tě známe o trochu líp a mně jsi zas o.. padesát důvodů sympatičtější :-) A až mě překvapuje, že máme pár věcí společných :-)

Christie (Neliss) řekl(a)...

Jeee, super článok.:)
Loptové hry neznášam spolu s tebou.:D S kávou sa tiež zhodneme.:D A jeeej, glee pesničky.:3 Oni sú úžasní, väčšina vecí v ich podaní je lepšia než originál.:D
Inak toľko návštev divadla ti závidím.:)
A zaujímalo by ma, čo si do tej súťaže teda napísala...^^

Maťa řekl(a)...

Wow. To šermovanie musí byť skvelé. Zaujímavé. Ja som sa vždy chcela zas naučiť strieľať. Z pištole aj luku :D Ale šermovanie by som asi tiež neodmietla :D
Inak skvelý článok. V niečom sa zhodneme, v inom nie... Ale pobavila si ma týmto bodom: "Strašně nerada mám změny. Problémy mi dělá i změna zubní pasty." Totižto minule som tatinovi vynadala, že kúpil iné zubné kefky a ja som sa z toho akosi nemohla spamätať, lebo ja som chcela tú, čo vždy :D
Asi taký článok napíšem aj ja :D

Jana CM řekl(a)...

Stejně jako v prvním příspěvku mám pocit, že toho máme hodně společného, takže samozřejmě (samolibě) souhlasím, žes hned sympatičtější :-)
Pěkný tag, pobavila jsem se.

Charrlie řekl(a)...

花HλNKA: To jsem ráda :) Za to, že se článek líbil, ale i za to, že jsi se v pár bodech našla :))

NELISS: Míčové hry jsou zkáza pro celé lidstvo. Opravdu je moc a moc nemám ráda :D A souhlasím s tím, že jejich přespívání je někdy lepší, ale párkrát se mi stalo, že jsem pak náhodou zaslechla originál a přišel mi lepší. Ale to opravdu jen málokdy :) Napsala jsem takový podprůměrný příběh o ztracené elfce, či co :D

MAŤA WOLF: Teď se mi podařilo nachomýtnout je k historickém šermu, a předpokládám, že většinu lidí (tedy hlavně knihomolů, ale nechci nikoho podceňovat), by bavil asi víc ten historický. Sportovní je šerm jako každý jiný. Tedy s tunami tréninků, se stovkami naběhaných kilometrů a se spoustou odříkání :) A zrovna se už nějaký ten pátek chystám na střelnici! :D Teda jsem ráda, že nejsem jediná, komu změny dělají takové problémy. Změnu zubního kartáčku bych asi nevydýchala :D

JANA CM: Děkuji za sympatie, taky se mám hned líp, když vím, že autor blogu, který čtu já není jen někdo za počítačem, a čím víc reálnější obrysy má, tím líp. A to platí samozřejmě i obráceně, tedy o čtenářích :))

Jednorožec Radynka řekl(a)...

Úžasný, dobře jsem se pobavila. :-) Moje mamka taky špatně vydýchávala, když jsem si vyholila půl hlavy. :-) Jinak šerm se mi líbil, dokonce jsem na něj chtěla chodit na vejšce v rámci tělocviku, dokud jsem nezjistila, že ho v nabídce nemáme :-(

Knižní fantasy MaKa řekl(a)...

To je super. :-)
Ale všimla jsem si, že se pořád podceňuješ! Vždyť jsi skvělá. :-)
M.

Anonymní řekl(a)...

Fakt príjemný článok, možno sa tiež nechám inšpirovať, ale to bude závisieť od toho, či na seba nájdem 50 zverejniteľných faktov :) A máš pravdu, loptové hry sú príšerná vec (ako každý kolektívny šport, ktorého by som sa musela zúčastniť) :-D Inak tiež zakladám knižky čímkoľvek (napr. dialkovým ovládaním od TV ;) ), ale som na seba hrdá, lebo sa mi podarilo udržať si dve stabilné záložky: nikam som ich nezaložila, nestratila, a dokonca ich používam správnym spôsobom :)

Charrlie řekl(a)...

UNICORNS LOVE BOOKS: Děkuji, já ráda bavím :D A kam chodíš na vysokou, ve větších městech většinou nebývá problém klub sehnat :D Můžu tě dohodit :D

KNIŽNÍ FANTASY MAKA: Děkuji :) Opravdu? Moje sebevědomí je dosti malinkaté, to já o sobě vím, ale nikdy jsem si nemyslela, že to jde až tak moc poznat. Zajímavý poznatek, děkuji :)) Pokusím se na sobě zapracovat.

PRAVAKNIHOMOLKA: Díky za pochvalu, určitě se inspiruji. těch padesát věcí uplyne docela rychle, jenom se nezdá. Taky jsem se začátku sekla, pak jsem měla krizi kolem třicítky, a už jsem myslela, že jich dám jenom třicet, ale najednou jsem jich měla třicet pět a už nešlo přestat (protože čtyřicet není tak pěkný číslo :D) Ovladačem taky zakládám docela často, a nejhorší prokletí je, když tam strčím mobil. To ho pak nemůžu najít, nemůžu se ani prozvonit a když tu knížku popadnu, tak mi někde vypadne :D Prostě za trest :D

Owlie řekl(a)...

Holka, jak dlouho jsi nad tím seděla? Pracuji na něčem podobném, a příprava se mi zdá být nekonečnou. Tvůj výsledek ale stojí za to :)

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

Existují pejsci, které můžeš mít i když máš alegii (mamka je taky alergická a přitom máme doma 3 pejsky, z čehož 2 z útulku:-))
Jinak to s tou žurnalistikou mě mrzí, muselo to pořádně naštvat!:-D
Jinak k té soutěži - wow, gratuluju!!:)

Unknown řekl(a)...

1. Takže když jsem ti vždycky říkala "Káji", tak jsi měla chuť mě zabít?
9. Já jsem chtěla studovat žurnalistiku a historii a mám žurnalistiku - dáme to nějak dohromady!!! :))) Nesmutni, novinářkou můžeš být i bez vejšky!
11. V Anglii jsem nikdy nebyla a hrozně moc ráda bych jednou navštívila Londýn :))
14. Kafe piju tak dvakrát do týdne, protože jsem po něm jak naspeedovanej křeček a lidi mě proklínají :D
17. Letos mi bude 21 a asi si hodím mašli :D
20. Glee! Ale to starý Glee!
26. + 27. Taky miluju cestování vlakem - už třeba jenom proto, že když si čtu v autobuse, tak se mi dělá špatně, ale ve vlaku ne.
29. Zas vedeš, mononukleozu jsem měla jenom jednou :(
32. Magore!
37. Moraaaaa!
38. Mám to stejně :) Smutný ale je, že když jsem v knihovně, tak si nevzpomenu ani na jednu knížku,kterou bych si chtěla půjčit, i když jsme o tom třeba ve škole mluvili 20 minut zpátky :)
40. Nejsme my dvojčata?
43. Ty krááso, tak to nesnáším! A ty by ses měla stydět!
48. Nechápou - jsem schopná sežrat vaničku zmrzliny na posezení a nic mi není (kromě pár kil navíc).

Promiň, trochu jsem se rozšoupla, ale prostě mi to nedalo a musela jsem reagovat :)

Jednorožec Radynka řekl(a)...

Mockrát ěkuju, ale už na vejšku nechodím a jsem ráda zalezlá v našem pidiměstě. Sice do Prahy to nemám tak daleko, ale nerada tam jezdím. :-)

Charrlie řekl(a)...

OWLIE: Kupodivu ne tak dlouho, jak to vypadá :)) Vždycky jsem napsala jednu otázku, a tou jsem se dostala k nějakému okruhu, kterého jsem se potom držela a šlo to samo :D

RODAW Z KNIHÁNKOVA: O takových psech samozřejmě vím, ale mám opravdu silnou alergii kdy mi vadí skoro každý chlup který se ocitne v mojí blízkosti a tak nechci riskovat, že bych si pořídila psa a nakonec zjistila, že je to pro mě přespříliš neúnosné. A navíc bydlíme v docela malém bytě a sestra nemá k psům dobrý vztah :)

KAROLÍNA: Jako nevadilo, že by mi to trhalo žíly, ale prostě mi to nejde přes jazyk. Mě samotné :D A díky za tak obsáhlý komentář, nějak nevím jak pořádně reagovat :D

UNICORNS LOVE BOOKS: V pohodě, nic se neděje, já jen ráda rozšiřuji naše útlé strany :D

Infinity řekl(a)...

Pamatuju si, jak jsem taky měla hrůzu z toho, jak mi bude 20 a ted mi je 21 a jsem tak nějak už smířená. :D
To s tou výhrou literární soutěže je ohromný úspěch. Snad se mi někdy taky něco takového podaří, když už studuju vysokou zaměřenou na literaturu. :))
To s tím focením nohou mě pobavilo. :D

Simone Sipriano řekl(a)...

Teda! :-)

Ja nemám športy rada ani aktívne ani pasívne... No snáď ešte krasokorčuľovanie, ale futbal a hokej ani trošku. :D A takú výtvarnú výchovu ako maturitný predmet si neviem predstaviť. To si len odpovedala teoreticky alebo si aj niečo kreslila?

Charrlie řekl(a)...

INFINITY: Ono to smíření časem přijde, ale zatím mám do smíření daleko :) Děkuji za poklon(k)u, budu ti držet palce až někdy něco někam pošleš :))

SIMONE SIPRIANO: Teoreticky i prakticky. Naštěstí jsem nekreslila, i když původně jsem chtěla fotit. Ale říkala jsem si, že nejsem tak dobrá fotografka a že tam budou lidi, co budou fotit. Tak jsem raději popisovala práci jednoho méně známého grafika. Tohle psaní mě fakt bavilo, bylo to něco jiného, než co do teď :) No, na výstavě maturitních prácí mě pak zaskočily vystavované fotografie, kde šlo často jen o nafocený ksicht prohnaný barevnými filtry. No takovou práci bych měla hotovou za pět minut, zatímco práci jsem psala měsíc :D A z teoretické části bylo 60 otázek - 30 na dějiny umění a 30 na výtvarné praktiky a metody :)

Simone Sipriano řekl(a)...

Ja by som šla po fotografii. Aj keď nie som veľmi dobrá, neviem, či by sa mi chcelo písať nejakú prácu mesiac. Na tom si si musela fakt dať záležať. Aspoň si mala potom zo seba dobrý pocit. :-)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by