20. května 2014

Knižní chvilky (4)

Po ne zas tak dlouhé době jsem si pro vás připravila další Knižní chvilky. Jedná se o projekt z rukou TerezZ jehož úkol je vesměs velmi jednoduchý. Prostě u čtení (samozřejmě mezi kapitolami :)) popadne foťák (nebo v mém případě mobil) a vyfoťte tu správnou, čtecí atmosféru.

Dneska toho mám trochu méně, než jste zvyklý. Původně jsem chtěla počkat, až budu mít trochu víc fotek. Ale... no nějak - jich stále není víc.


Mafiánovi jsou knížka, která se opravdu nepovedla. Ale o tom jste mohly číst už tady. A proč ten detail na záložku? No, to je jednoduché - jedna z hereček z Glee hraje i ve filmu. Fotka je sice malá, ale třeba si ji všimnete :))

Další z fotek, kde není přesně poznat, co jsem chtěla říct. Ale upřímně - snažila jsem se vícekrát a tohle je nejlepší pokus. Každopádně - znáte britský seriál Doctor Who? A znáte Doctorovu TARDIS? Já od své nejúžasnější kamarádky dostala k narozeninám deku, která vypadá přesně jako ta kouzelná, modrá budka. Překřtila jsem ji na čtecí deku, takže se do ní zachumlávám při každém čtení.

Další kolenová fotka knížky, tentokrát ale z venku. Jen jeden den je prostě úžasná knížka, kterou byste si určitě neměli nechat ujít!

Moje dny ve zkratce - střídám čaje, hrníčky, ale to je tak všechno. Čtení na následující dny je jasné - materiály ke zkoušce.

Cestujete taky rádi vlakem? A už jste jeli žlutým vlakem, kde za devět korun dostanete tenhle výborný dortík? Já se po něm můžu pokaždé umlátit. (A v hrníčku je samozřejmě čokoládu, ne káva - znáte mě)

Znáte Opráski? Já jsem je až do nedávna z celé duše nesnášela, protože mi připadaly hrozně trapné. V rámci prokrastinace jsem je však začala zkoumat a prolízat trochu více a nakonec jsem jim taky propadla (no propadla - stále se mi nelíbí to prznění češtiny). Dokonce jsem jeden z obrázků měla v zápočtu. A nakonec jsem neodolala a malého Zikmunda si musela pořídit. 

Tohle jsem si vzala, abych si trochu odpočinula od školy. No - moc se to nepovedlo, ale je to hrozně dobrá knížka. Opravdu hodně dobrá. V nejbližších dnech můžete čekat recenzi. Hodně vychvalující, pravděpodobně.

Poslední fotka je objev mého včerejšího dne. Až do teď jsem nikdy nebyla v literární kavárně a to hlavně proto, že jsem o žádné nevěděla. Teď mi ale otevřeli jednu téměř za barákem, takže se do ní pravděpodobně přestěhuji. A ještě ke všemu má prostě dokonalý název, který skvěle vystihuje tu atmosféru - Druhý domov! (A pokud jste z Olomouce, určitě navštivte!)

13 komentářů:

Jana CM řekl(a)...

Jak, Zikmund, snad Zmikund, ne? :-) Já ho chci taky!!! Ještě lepší je teda Křemosysel...
Fotka z kavárny se mi líbí nejvíc, musím se do toho Olmiku zas jednou podívat... Tak ať ti jde učení :-)

Rusallka řekl(a)...

Oooo tá Tardisova deka je božská, aj keď ju vidno iba málo :) Veľa šťastia pri učení !

Charrlie řekl(a)...

JANA CM: Tohohle jsem úplnou náhodou sehnala u pokladny v Neoluxuru, třeba budeš mít taky štěstí, zkus zajít kolem :) Já jsem tam včera seděla a úplně roztávala. Protože kavárna, kde visí knížky a ještě si můžeš adoptovat domů další kousky je prostě - sen!

NIKEE: Špatně ji jde vidět, to přiznávám. Kupodivu je to ale nejlepší fotka, na kter jde aspoň trochu poznat, co to je :D

Maťa řekl(a)...

Jéj, aj ja chcem tú deku! :3

Unknown řekl(a)...

Kavárna vypadá super! Můžu se zeptat, kde přesně je?

Anonymní řekl(a)...

Žluté vlaky rulezzz! :D Ta deka je naprosto boží, už strašně dlouho si chci něco z DW pořídit, zatím ale vůbec nevím, co by to tak mělo být, protože nerada skladuji dekorace a podobné věci.

Christie (Neliss) řekl(a)...

A ja že chceš tou záložkou len provokovať (vôôôbec ti ju nezávidím:DD), keď som ju uvidela.:D Potom som si prečítala popis...:D
Inak super fotky, tá kaviareň znie mega, Len jeden deň si musím prečítať a som zvedavá na recenziu.:)

Charrlie řekl(a)...

MAŤA WOLF: A je fakt výborná! Dobře chundelatá :D (Ale už mlčím! :D)

HANA ZOUBKOVÁ: Je to ulice Nábřežní 949/11 - mezi zastávkami U Bystřičky a Žižkovo náměstí :))

TRINITY ESTRIDGE: Pro ten dortík bych se rozkrájela! :D Pokud váháš, určitě můžu dečku jen a jen doporučit. A s těmi drobnostmi máš pravdu - já je totiž skladuji a nemám srdce je vyhodit. Jen už na ně nemůžu najít místo :D

NELISS: No... provokovat - možná trochu :D Ale hlavně ukázat Di :D Ta kavárna je fakt a fakt úžasná. Jednoho krásného dne se tam přestěhuji :D A recenze už je na světě - tu je odkaz http://tempina.blogspot.cz/2014/04/jen-jeden-den-gayle-forman.html :))

Owlie řekl(a)...

Tu deku..strašně moc potřebuju! 2x prosím! Jsme s přítelem fanoušci jak blázen :)

Anonymní řekl(a)...

Do tej kaviarne by som sa presťahovala aj ja :) Musím si urobiť výlet do Olomouce, vždy sa mi tam páčilo a teraz sa bude páčiť ešte viac :) A tá placička... aj ja sa porozhliadnem v Neoluxore, tomuto sa proste nedá odolať :-D

Unknown řekl(a)...

Na recenzi Měděného jezdce se těším - znáš můj názor, tak jsem zvědavá na tvůj :)
Tý jo, kde je ta kavárna? Asi si tam zajdu a budu tam tak dlouho, dokud na mě nějaká ta knížka nespadne! :))

Bastera řekl(a)...

Super fotky! Jak to děláš, že vyfotíš cokoliv a vypadá to dobře, já se vždycky snažím a je z toho nějaký paskvil :D A ta kavárna vypadá skvěle! Jinak držím palce na učení a já Opráski nemůžu ani vidět, mě to tak děsně rozčiluje, ani nevím proč, prostě jsem se snažila vstřebat to a ne nejde to, to prznění češtiny mě prostě deptá :)

Charrlie řekl(a)...

OWLIE: Kdyby jsi chtěla, můžu se poptat, odkud přesně je, ale nevím, jestli mi to bude prozrazeno :D

PRAVAKNIHOMOLKA: V Olomouci je nádherně, sice tu žiju celý život, ale pořád se mi tu líbí :) Prostě Zikmund a jeho Uhry - je neodolatelný :D

KAROLÍNA: Můj bude asi velmi podobný tomu tvému :D

BASTERA: Tak to moc děkuji, mě to právě vůbec nepřijde :D Vždycky se snažím o nějakou úplně originální a pěknou fotku a pokaždé mám pocit, že to dělám pořád stejně blbě :D Děkuji za palce. Antipatie k Opráskům plně chápu - dlouho jsem jim taky odolávala a neměla je ráda. Ale některé mi přijdou opravdu vtipné, takže jsem nakonec nad tou češtinou přivřela oči. Ale to prznění jsem nepochopila, myslím si, že bez nich by měl autor ještě větší úspěch, ale co už, že jo :))

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by