30. května 2014

Knižní přírůstky (květen 2014)


Knižní přírůstky je meme z dílny Cathy. Cílem je představit nové knížky, co se u vás během uplynulého měsíce zabydlely.

Moje knižní přírůstky jsou vždycky (no vždycky, dělám je podruhé, že jo) tak trochu tenčí, než co bývají přírůstky ostatních blogerů. Pravdou je, že knihy si moc nekupuji, častěji si je nosím z knihovny. Důvod je ve směs velmi prostý - knihy jsou prostě strašně drahé (a to i ty levné). V tomto měsíci jsem se ale velmi rozšoupla (na svoje poměry) a doma mám hned 6 nových knížek. Jasně, není to zas tak velké číslo, ale... na moje poměry zkrátka je. I když jsem jich taky pár dostala.


Moje přesvětlená hromádka dohromady. Nevím, co to foťák zas vyvádí, proč nefotí normálně. Ale prostě je to strašně moc přesvětlený. A trochu nakřivo, to ale bude v rukách. I když to přesvětlení asi taky, že jo.

Takže, co moje hromádka obsahuje?

• Ve stínu černých ptáků od Cat Wintersové
• Láska je je jen slovo od Johannese Maria Simmela
• Střet králů od George R. R. Martina
• Požírače srdcí od Christy A. Tuczay
• Koláče
• Paříž


Mými prvními a nejoblíbenějšími úlovkami jsou rádoby odborné knihy od kolektivu autorů. 

Do Paříže jsem se chystala o prázdninách, bohužel z toho nakonec sešlo a já pravděpodobně poletím místo toho do Anglie. Průvodce jsem si ale koupila na začátku měsíce, kdy se ještě zdálo, že tam skutečně pojedu a řádně ho prostudovala. Takže aspoň vím, kam se podívám, ať se tam někdy podívám. A jakože já se tam podívám!

A mojí top knížkou jsou Koláče. Ono totiž zkouškové se u mě projevuje tak, že peču. Za celý rok toho neupeču tolik, jako během zkouškového. To občas peču i každý den (ale však to znáte, prokrastinace je velká mrcha). A když jsem na narozeniny dostala svoji vytouženou koláčovou formu, opatřila jsem si i něco, abych si s ní mohla hrát. Zatím jsem zkoušela dva recepty, oba trochu netradiční, ale oba hrozně dobré. 


A skupinka knížek, které už nejsou s obrázky. A jsou opravdu na čtení.

Začneme s tou, která se skrývá Ve stínu černých ptáků. Tu jsem si koupila s třiceti procentní slevou v dnes již zavřeném knihkupectví, kde právě pořádali výprodej. Měla jsem kliku. Koupila jsem si ji za odměnu, abych se správně motivovala na zkoušku, kterou jsem měla ve středu. Dnes už se můžu pochlubit, že ji mám zdárně za sebou a knížku u sebe v knihovničce. Jen co dočtu neskutečně nudný Dokonalý svět, vrhnu se na ni. A že se na ni těším!

Střet králů jsem dostala od mamky svého přítele. Udělala mi z tou knížkou hroznou radost, fakticky jo. Půjčovala si ode mě první díl a ten se jí hrozně líbily, takže jsem opožděně k narozeninám dostala druhý. Ale kdy se k němu dostanu raději říkat nebudu, protože to sama nevím. Můj plán je zkoupit knížky a pak teprve začít číst. Tak uvidíme, kdy a jestli se mi to povede.

Láska je jen slovo má sice hroznou, harlekýnkovskou obálku, ale je z antikvariátu a mě hrozně potěšila, když jsem na ni narazila. Knížku už jsem četla kdysi dávno a recenzi si dokonce můžete přečíst na blogu (tady)

A poslední knížku jsem taky dostala. Je to útlá knížečka s historickým námětem a zvláštním názvem Požírači srdcí. Dostala jsem ji od svých spolubojovnic ve škole. Hrozně, ale hrozně, fakticky moc mě tím potěšili. Kdybych zrovna nebyla vynervovaná po testu z němčiny, tak by se snad i rozbrečela. Až tak moc dojali! 

No a to je pro tento měsíc všechno. Co pěkného jste si koupili vy? :))

12 komentářů:

Jana CM řekl(a)...

Hezké přírůstky, já jsem svoje psala v článku o Světě knihy, tak to nebudu vypisovat, ale závidím ti tu Anglii, to je mnohem lepší než Paříž, fakt! :-) Ve stínu černých ptáků bych si ráda přečetla a toho Martina taky, jen mě odrazuje ta mega bichle, to se nedá nosit v mhd :-( Láska je jen slovo se pěkná kniha, ostatní neznám. Jinak já si taky častěji půjčuju v knihovně, kupuju si obvykle jen knihy, které mě fakt hodně zaujmou, a taky už to nemám kam dávat...

Unknown řekl(a)...

Krása! :)
Ve stínu černých ptáků ti závidím. :)

Simone Sipriano řekl(a)...

Musím priznať, že som zatiaľ ani o jednej z týchto kníh nepočula, no tie koláče... Takú som dostala na nich chuť, až sa mi zbiehajú slinky. :D A Stret kráľov tiež vyzerá výborne. :)

Charrlie řekl(a)...

JANA CM: Svět knihy sám o sobě závidím. Původně jsem myslela, že bych se na něj taky podívala, ale nebylo mi přáno :/ Tak třeba příští rok mi to konečně vyjde :)) Ve stínu černých ptáků jen doufám, že mě nijak nezklame, to samé čekám od Hry o trůny. A kvůli té bichelnosti se to chystám číst někdy o prázdninách - jen nevím jestli o těchle, těch dalších, nebo až přespříštích :D A s kupováním knih to mám víceméně podobně. Seženu v knihovně a koupím jen to, co mě hodně zaujme a o čem vím, že chci mít doma :))

NIKOL: No, já jsem zvědavá - doufám, že z nich nebudu zklamaná :))

SIMONE SIPRIANO: Já myslím, že se vůbec nemáš za co stydět :D A koláče jsou fakt božská kniha - těch obrázků co tam je na slintání. Achich ouvej :D

Christie (Neliss) řekl(a)...

Jee, pekné prírastky.:) Ku Game of Thrones sa možno raz dostanem, ale... tá hrúbka ma desí.:D V tých sprievodcoch v obchode rada listujem...:)

Charrlie řekl(a)...

NELISS: Já se té hry o Trůny trochu děsím, ale vpřed mě žene hlavně myšlenka na seriál, který jsem si slíbila až po knížkách :D A průvodce jsou úžasné, taky občas jen tak listuji v obchodě (a pokaždé si představuju, že tam zrovna jsem :D)

Eloran Arroway řekl(a)...

Pěkná sbírka, jen co je pravda. :D
Mám ponětí, že ty koláče my prošly v práci pod rukama. Ale v německé verzi. :D

Eloran Arroway řekl(a)...

*Mi, ehm, už jsem asi fakt přepracovaná. Taková hrubka. :D

Unknown řekl(a)...

Koupila jsem si prosím triologii Taťány a Alexandra - jseš překvapená? :))
Jinak, byla jsem v pátek v knihovně a měla jsem na papírku knížky, který si chci půjčit. Úplně naspod jsem měla napsaný "Johannes Mario Simmel" a ani za boha jsem si nemohla vzpomenout, z jakého důvodu jsem si to tam napsala. Teď už vím :)) Abych pravdu řekla, tak v poslední době čtu knížky jenom na tvoje doporučení, protože své stálé autory už mám přečtené a ty jsi jediná, která mi neustále doporučuje něco nového - takže díky ti! :))

Charrlie řekl(a)...

ELORAN: To se stává i nejlepším z nás :D ... A koláče jsou fakt výborný. Nejen ta knížka, ale i ty koláče z nich :D

KAROLÍNA: Jejda, měla bych se červenat, že funguju jako knižní dohazovačka? :))

Šárka S. řekl(a)...

Střet králů si rozhodně přečti co nejdříve! :)
Jinak hezké přírůstky. Buď ráda, že si často knihy nekupuješ. Alespoň na konci každého měsíce nebrečíš nad stavem svého účtu. :D

Charrlie řekl(a)...

TIW: Já i přírůstky moc děkujem. Už se mi doma zabydlují, tak snad si zvyknout a nebudou vyvádět kde jaké skopičiny :D No... a nad stavem svého účtu brečím, i když tak málo nakupuju :D

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by