20. srpna 2014

Knižní chvilky (6)

Po delší odmlce s knižními chvilkami přicházím s dalšími a zbrusu novými. Fotky jsou nastřádané už dlouho, a proto jsou některé i pořádně staré. Většina z nich se tváří jako prázdninové, a některé z nich jste už možná viděli na facebooku, nebo i ve článcích. 

Knižní chvilky jsou projekt z rukou TerezZ jehož úkol je vesměs velmi jednoduchý. Prostě u čtení (samozřejmě mezi kapitolami :)) popadne foťák (nebo v mém případě mobil) a vyfoťte tu správnou, čtecí atmosféru.


Tahle fotka je z června - aspoň vidíte, že si ty fotky schovávám opravdu dlouho :D Nicméně je to taková nenápadná (haha) módní vsuvka. V poslední době jsem si totiž hrozně zamilovala strkat si košile do kalhot. Mám díky tomu pocit, že vypadám hrozně... formálně :D

Moje pozdně červnové večery s knihou a MS ve fotbale.

Pokus o rádoby uměleckou, nohovou (jak jinak :D) fotku s Kostičasem. No, ehm... ne, že by to vyšlo.

Úplně poslední chlubení se skvělou knížkou Není co závidět, kterou jsem dostala k recenzi od Knihy Zlín. A jo, ještě pořád z toho mám radost :D

I když to vůbec, ale fakt vůbec, nejde vidět, tohle je Seznam tajných přání v Krkonoších a s úplným slejvákem za oknem. Ale takhle se čte stejně nejlíp (jakože - když vám déšť ťuká na okno. Nemám pravdu?)

Další pokus o děsně uměleckou fotku, aneb Archiv v odraze jedoucího vlaku. Až příště zase dostanu podobný nápad, prosím připomeňte mi, že nemůžu fotit zelenou knížku na zeleném pozadí.

Ztracená naděje. Achich. Co jen k téhle knížce říct? Beznadějná byla lepší snad úplně ve všem, ale stejně ta knížka měla něco do sebe. 

Vorvaní fotka! Aneb poprvé (a pravděpodobně naposled) jsem se letos dostala k vodě a tak jsem musela hned vytáhnout Amy a Rogera, které jsem si schovávala speciálně pro tuhle příležitost. A pak jsem to během odpoledne přečetla a měla jsem z toho dobrý pocit!

A pomalu přichází moje opatrná série fotek z Teplé. Tohle je moje každodenní rutina - knížky a excel a nekonečné ťukání čísel. A razítkování. Ach, to razítkování!

Aneb když se daří, tak se daří! Během jednoho dne jsem měla na luštění jeden sanskrt a to vše následováno touto nádhernou hebrejskou Biblí.

A tohle je prosím pravděpodobně jeden z prvních výtisků Vinetua Karla Maye. Bohužel ji ale chybí titulní stránka, takže přesný rok vydání už nelze zjistit.

A jedna knihovna!

A já (nebo spíš moje nohy) a moje růžové flísové pyžamo, které je úplně nejvíc nejlepší. No a Bíla jako sníh, rudá jako krev. Knížku jsem před pár dny dočetla, ale mám s ní hodně smíšené názory. Však uvidíte sami, recenze určitě bude.

Tohle sice není vůbec knižní fotka, ale i tak se musím podělit. S Velkou cenou České republiky jsem totiž znovu našla svoji ztracenou lásku k seriálu mistrovství světa MotoGP. Během jednoho večera jsem shlédla výborný dokument Fastest a teď vážně přemýšlím, že si znovu přečtu (nebo seženu a koupím) výbornou knížku Co kdybych to nikdy nezkusil: Autobiografie. Což je, jak název sám vypovídá, autobiografie jednoho z nejlepších jezdců vůbec - Valentina Rossiho. Rossi má výborné charisma a jeho fórky jsou proslulé. Navíc doopravdy umí jezdit. A knížka - no, tak a je prostě boží!

A poslední fotka je opět z Teplé. Tentokrát z prvního (a posledního dne), kdy jsem ven vyšla jen v triku a nebyla mi zima. Tak jsem si koupila čaj a horký lázeňský oplatek (který bych mohla jíst každý den až do konce svého života!) a četla. A četla. A četla.

7 komentářů:

Jana CM řekl(a)...

Pěkné fotky, spousta fotek... Já čtu v posteli, to by byla nuda fotit.

Nika řekl(a)...

Úžasné fotky i popisky k nim :)
Máš nádherné boty! :) ( 1. fotka)

Infinity řekl(a)...

Ta první fotka je prostě nejlepší! :-)

zefill řekl(a)...

bezva fotky! Kostičas je dokonalý :-) a ta knihovna je vážně úžasná! kdepak to je? to jsi vážně dobrá, že to přeložíš, já bych řekla jen: "hm... nooo, pěkné kličky." :D

Ztracená naděje taky skvělá a ta fotka Archivu ve vlaku se mi náhodou líbí ;-) barvy příště sladíš a bude to perfektní ;-)

Reading with Lucy řekl(a)...

Krásné fotky :)

Christie (Neliss) řekl(a)...

Skvelé fotky.:) Tú Amy a Rogera sa ti teda podarilo načasovať! Musel to byť super deň.:)
A zlaté pyžamo.:D

Sabina řekl(a)...

skvělé fotky! knihovna, kterou navštěvuji já, je oproti téhle dost ubohá :D

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by