8. srpna 2014

Knihy na výletě: červenec


Projekt Vezmi knihu na výlet od Bastery jste mohli zatím sledovat jenom na facebooku. Ale protože se měsíc s měsícem sešel, rozhodla jsem se udělat takový jeden větší článek, kde vám blíže představím všechny svoje červencové výlety a dovolené. 

Jako úplně první jsem byla na táboře. Jezdím tam už více než deset let a postupně jsem se s dítěte propracovala na vedoucí. Již několikátým rokem tedy začátkem nového roku začínají naše přípravy na další tábor. Postupně se scházíme, ladíme detaily a snažíme se vymyslet co nejlepší celotáborovou hru. No a najednou je ten půl rok fuč a mě čeká dvanáct dní v lese s těmi nejúžasnějšími lidmi a dětmi. Opravdu - mám pocit, že každý rok si ten tábor užívám víc a víc. A pokaždé, když se vracím domů, mám slzy na krajíčku. A někdy nejen na krajíčku.

Bohužel, co se týká fotek, je to takové... skromnější. Půlku tábora jsem měla foťák doma a když už jsem fotila, tak jsem stejně nahrávala. A protože sem nemůžu (a nechci) dávat fotky dětí a vedoucí, tak jsem posbírala pár nicneříkajících drobků.









Po chvilce strávené doma jsem vyrazila na čtyřdenní dovolenou s rodiči a malou sestrou. Vyrazili jsme do Krkonoš a já po dlouhé (hodně dlouhé) době vyrazila na túry. Ze začátku jsme prošli Adršpašské skály a druhý den jsem se vyškrábala na Sněžku. Musím říct, že tohle pro mě byl naprosto top zážitek, protože mám pocit, že jsem překonala sama sebe. Už delší dobu mě trápí koleno a poslední diagnóza zní opotřebovaný meniskus a natažené kolenní vazy. Operaci jsem ale rázně zamítla, takže bojuji s ortézami a rehabilitacemi a čekám jen na prasknutí vazu. No a když jsem se drápala nahoru, zatínala jsem všechny zuby. A když jsem se drápala dolů, bylo to utrpení s velkým U. Druhý den jsem se sice vůbec nemohla pohnout, ale stejně to stálo za to! No a poslední série fotek pochází ze Zoo-Safari ve Dvoře Králové. A musím říct, že tohle bylo pro mě opravdu zklamaní.








A úplně poslední série fotek pochází z mého krátkého výletu do Rožnova pod Radhoštěm. Kromě příšerné cesty tam i zpátky (aneb takový to, jak vám ujede přípoj kvůli strašlivému zpoždění) to byl opravdu nádherný výlet.

Dostala jsem totiž pozvánku od kamarádky na festival slovenských folklóru, kde ona sama vystupovala. Takže starý skanzen byl plný tanečníků a lidové hudby, stánků s jídlem a medovinou. Moje krátká návštěva se nakonec protáhla na návštěvu s přespáním. Opravdu jsem si tento víkend strašně užila. Až jsem byla sama překvapená, jak moc.

Fotky jsou ovšem vesměs z vlaku nebo z nádraží. 








9 komentářů:

Rachel Roo řekl(a)...

pekne jsi s knihami pocestovala :)

LennaS řekl(a)...

Seznam tajných přání je skvělá kniha! :)

Ivcca řekl(a)...

Nádherné prostředí :) Hned jsem dostala chuť jít si číst někam ven.

Jana CM řekl(a)...

Proč se ti Zoo nelíbila (já tam ještě nebyla)? A Rožnov je skvělej, pěkný článek! Zrovna se snažím sesmolit totéž, ale jsem v tom vedru lenoch...

MishyV řekl(a)...

Skvělé fotky z hezkých míst :))

Charrlie řekl(a)...

RACHEL ROO: A pěkně jsem si je pronesla :D Občas se divímk, že ještě nemám nějakou skoliózu, když to pořád tahám na jednom rameni :D

MOOX: Jojo, je. Hodně se povedla! :))

IVCCA: Já bydlím v bytě, takže každé takové vypadnutí ven je pro mě velká odměna :) A když mám ještě knížku, je to hodně příjemný bonus! :))

JANA CM: Bylo to hodně zmatené - vnitřek se téměř nedal projít, protože i přes tisíc ukazovatelů snad každý vedl jinam, než kam sliboval, že tě dovede. No a když jsi chtěla projít pavilonem zvířat, tak to už bylo téměř nemožné dojít někam, protože tě to vždycky vyhodilo někde úplně jinde, než kde jsi vlezla. Prostě špatně postavené, řekla bych... Jinak, tady už prší, tak třeba to vedro za chvilku odpadne i u vás! :))

MICHAELA VAVRINOVA: Děkuji :))

Christie (Neliss) řekl(a)...

Super fotky, máš akčné leto.:)

Simone Sipriano řekl(a)...

Veľmi sa mi páči tá fotka s bránou. Je taká zaujímavá. :)

Charrlie řekl(a)...

NELISS: Díky :)) A jo, docela jo. Ale mě to baví :))

SIMONE SIPRIANO: Děkuji :) Mě se hrozně líbil ten citát - má hodně do sebe.

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by