1. října 2014

Knižní přírůstky (září 2014)



Knižní přírůstky je meme z dílny Cathy. Cílem je představit nové knížky, co se u mě během uplynulého měsíce zabydlely.

Tento měsíc jsem nové knížky nefotila. A mám proto hned několik důvodů - za prvé u nás celý den prší a v bytě je taková tma, že se prostě fotit nedá. Pak je tu taky moje nachlazení, z kterého mám pocit, že asi za chvilku pojdu. No a konečný důvod je ten, že vždycky zapomenu na to, že s rozdáváním knížek musím počkat do konce týdne. Takže půlka knih je pryč. Takže tak.


První knížkou, kterou jsem si tento měsíc pořídila je autobiografie Co kdybych to nikdy nezkusil od Valentina Rossiho. Sehnat ji byl pro mě skutečný oříšek, a o to jsem raději, že ji mám ve své knihovničce. Je to knížka, kterou přečtete během jednoho odpoledne, a celou dobu se usmíváte (protože příhody mladého Valentina jsou opravdu vtipné - ať už jsou to zážitky z japonské osmihodinovky, nebo povídání o vylepšených skútrech mladých Italů). Přesto však má tahle kniha jedno velké ale a to je její zpracování - trochu jsem pátrala po internetu, a dočetla jsem se k tomu, že knihu vydala pochybná společnost, která ve své podstatě okradla několik lidí, kteří si u ní objednali další Valentinovo povídání, které ale nikdy nevydala. Každopádně zpátky k tomu zpracování - z knihy jsem měla pocit, že ji někdo přeložil, nikdo to nečetl a rovnou to poslali do tisku. Tolik nesmyslných chyb jsem totiž ještě v životě neviděla. Ale co... snažila jsem se to přehlížet. Kvůli Valentinovi, že jo.

Další skvělou knížkou, která mi přibyla to knihovny je e-kniha Řekni vlkům, že jsem doma od Carol Rifky Bruntové. O tom, že je to skvělá kniha, jste už možná četli v mojí recenzi. Ale já se budu opakovat - je to opravdu skvělá kniha!

Kniha, kterou mám již od září, a kterou jsem vám zapomněla představit je Analfabetka, která uměla počítat od Jonase Jonassona. Knížku jsem dostala darem, ale ještě jsem se k ní nedostala. Ráda bych si před ní přečetela ještě Staříka. Takže si na něj teď musím našetřit, ať je mám pěkně pohromadě!

A poslední knížkou je Doctor Who: Závoj smutku od Donbavanda Tommyho. Knihu mám momentálně rozečtenou a je to přesně takové, jaké jsem čekala - milý, ale jednoduchý styl psaní. Sama už mám doma dvě doctorské knihy, jednu jsem dokonce zvládla přelouskat i se svojí angličtinou. Tudíž jsem opravdu nepočítala s nějakou super stylistikou, která by zastínila slavné anglické psavce. Ale co - je to Doctor a je to milé. A skvělé odreagování.

No... celkem mi tedy do knihovny přibyly čtyři nové (a krásné) kousky, ze kterých mám opravdu radost. A co vy, co vám tento měsíc vykouzlilo ten největší úsměv na tváři? 

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Analfabetka sa mi veľmi páčila, takisto ako aj predchádzajúce dielo autora - Stoletý stařík....atď :) a Řekni vlk;um, že jsem doma sa mi čím ďalej, tým viac páči.

Ivcca řekl(a)...

Samé pěkné kousky :) Řekni vlkům, že jsem doma mě moc láká. A Analfabetka byla taky takové příjemné počteníčko.

Reading with Lucy řekl(a)...

Strašně se mi líbí obálka knihy Řekni vlkům, že jsem doma :)

Unknown řekl(a)...

Analfabetku jsem četla před pár týdny a byla super. Ale líbil se mi víc Stařík :) ... Rossi, hmm to je snad poprvé, co u někoho na blogu vidím něco o motorkách :) já jsem fanda hlavně Superbike, ale GP mi taky není úplně lhostejné. Mám doma taky nějakou tu bio o Rossim, ale pořád jsem se k tomu nedostala, a to mě docela zajímá, jak to s ním vlastně bylo od začátku.

Infinity řekl(a)...

Já si prostě musím pořídit knihu Řekni vlkům, že jsem doma! :-D

Christie (Neliss) řekl(a)...

Řekni vlkům, že jsem doma ma láka, hádam si to niekedy prečítam.:) Pekné prírastky.

Rachel Roo řekl(a)...

Rekni vlkum by mi ted nekdy melo prijit, jsem na to fakt zvedava. Analfabetku jsem jeste necetla, ani Starika, ale oboje bych chtela. Doktorem jsem uplne nepolibena, vubec nevim o co jde, krom toho, ze o tom vsichni mluvi :) Pekne prirustky :)

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

Skvělé knížky :)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by