16. října 2014

Měsíční novinky (říjen 2014)


Usoudila jsem, že jako správný knižní bloger bych měla mít přehled o knížkách, které vychází, nebo které se připravují. Takže jsem se rozhodla, že každý měsíc sepíšu neurčitý počet knížek, které v daném měsíci vychází. Budou to knížky, které mě něčím zaujali, které bych si ráda přečetla, nebo dokonce i ty, které bych si ráda koupila.



Pekáč buchet
Kateřina Petrusová
13. 10. 2014

ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.

ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.

Kateřinu Petrusovou asi netřeba dlouze představovat. Ani její tvorbu. Já sama jsem četla jen dva díly série Bavettovi, a krátký příběh S hlavou v pejru. Ten se mi sice líbil o trochu méně, než dobrodružnější Bavettovi, ale i tak jsem si ho užila od první do poslední stránky. A podobné očekávání mám i od nové knížky od této autorky - a sice od Pekáče buchet. Protože už jen ten název mluví o tom, jak moc skvělá knížka to bude.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Tím všechno začíná
Robyn Schneiderová
6. 10. 2014

Ezra Faulkner, tenisová hvězda a všeobecný školní mazánek, je přesvědčený, že na každého v životě čeká nějaký průšvih. Je jedno, jak obyčejně člověk žije, někde za rohem na něj číhá menší nebo větší tragédie, která mu obrátí svět naruby a kterou teprve všechno začíná. V Ezrově případě je tou tragédií bouračka, která mu sice vzala veškeré vyhlídky na kariéru v tenise, ale zato mu otevřela úplně nové dveře a Ezra se nestačí divit, co všechno ho může potkat na debatních turnajích nebo jak je svět malý a jak krutě někdy osud zaplétá lidské příběhy.

Tahle knížka na mě působí neskutečně letně. Asi to bude tou žlutou obálkou, která jakoby volala po sluníčku. Vlastně je celá taková sluníčková. Což je asi i hlavní důvod, proč mě tahle kniha tak moc láká. A navíc - v poslední době jsem opravdu propadla romantickým young adult novelám. A s průměrným hodnocením 3,83 na goodreads čuchám, že tahle kniha určitě bude stát za to.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Papírová města
John Green
22. 10. 2014

Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.

Papírová města je kniha, která v tomto seznamu prostě nemůže chybět. Prostě ne, to nejde. I když Hvězdy pro mě byly spíše zklamáním, Aljašce jsem naprosto propadla. A tak musí třetí kniha rozhodnout o tom, jestli Greenovi opravdu propadnu, nebo jestli zapadne do průměru. Jen mě trochu mrzí (vlastně... trochu víc) mrzí nálepka světového bestselleru na obalu. Nicméně Hvězdy i Aljašku mám v tomhle vydání, tak mi aspoň bude ladit v knihovničce. 

5 komentářů:

Ivcca řekl(a)...

Jsem zvědavá na ta Papírová města :) I když Hledání Aljašky se mi od autora vůbec nelíbilo.

Reading with Lucy řekl(a)...

Já bych si chtěla přečíst všechny tři knížky. :)

Infinity řekl(a)...

Já chci všechny ty knížky hned teď. :D

Christie (Neliss) řekl(a)...

Papierové mestá som nedávno čítala a recenzovala, je to podobné Aljaške, akurát trošku slabšie podľa mňa, ale... John Green sa nezaprie a má svoje klady.:) Inak, Tím všechno začíná plánujem čítať, takže dúfam, že bude ozaj super.:)

Aires řekl(a)...

Tak to je parádní nálož knížek! Asi si je všechny chci přečíst :D

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by