25. června 2014

Knižní chvilky (5)

Po více než měsíci, jsem se pustila do prohlížení fotek v mobilu a usoudila jsem se, že se mi tam nashromáždilo "pár" fotek na knižní chvilky. I když knížek je docela málo, protože tento měsíc jsem pořádně zvládla přečíst jen materiály do školy. (A ne, že by to mělo být o prázdninách lepší. Protože prostě no... ehm. Škoda mluvit.)

Knižní chvilky jsou projekt z rukou TerezZ jehož úkol je vesměs velmi jednoduchý. Prostě u čtení (samozřejmě mezi kapitolami :)) popadne foťák (nebo v mém případě mobil) a vyfoťte tu správnou, čtecí atmosféru.

Hitem letošního jara jsou evidentně kopretiny. Při brouzdání po obchodech jsem jich viděla víc než hodně, a tak jsem si usmyslila, že něco kopretinové prostě musím mít. Nakonec se mi podařilo pořídit si šaty v Tally Weil, a byla jsem naprosto spokojená. Protože konečně můžu říct, že mám knižkové šaty :D

Ve stínu černých ptáků je knížka, která se mi hrozně moc líbila. Ostatně, o tom jste se mohli dočíst už tady. A protože v poslední době fotím knížky na nohách, tak se můžete pokochat mými teplákami a ponožkami. A kobercem!

A Ve stínu černých ptáků ještě jednou. Tentokrát uvnitř. To abyste mi věřili, že to má fakt supráckou a úžásňackou grafiku!

A kdyby toho náhodou nebylo málo, tak do třetice všeho nejlepšího! Přátelé jsou seriál, který prostě nikdy neomrzí.

Jedno učení s babiččiným pomocníčkem. Je to úžasný tvor a do teď nechápu, jak ho někdo mohl vyhodit v lese a nechat ho napospas osudu. I když sama psa nemám, nade vše je miluji. A než si pořídit svého prvního čistokrevného, určitě budu mít ještě jednoho z útulku. Ale to je... v hodně dalekém časovém horizontu.

A protože učení není nikdy dost. Kdybyste se náhodou chtěli dozvědět něco o středověku, tak zkuste právě tuhle knížku - jmenuje se Středověká kultura a pochází od Pavla Spunara (a kolektivu). 

A ještě jedna učící fotka, ale tahle už je opravdu poslední. Jen abyste věděli, jak moc neumím používat zvýrazňovače. Tohle je prosím moje spotřeba na jednu zkoušku. Ale když už nic, tak aspoň je za A.

Vykupitel duší v posteli. Ze začátku jsem byla z téhle knížky doopravdy nadšená, ale musím říct, že teď už mě to zas tak moc nebaví. Mám pocit, že děj stagnuje a pár desítek stránek se vlastně nic nestalo. Ale však uvidíme, jak se to všechno nakonec vyvrbí.

A nedá mi to, a ještě jednou se musím pochlubit svým novým Kostičasem. Hrozně se na něj těším!

No a tady jsem strávila poslední tři dny. Je to sice myslivecká chata, ale já na ni určitě nebyla lovit. (I když jsem tam měli kámoše plcha, na kterého jsme se snažili nastražit pastičky. Ano hádáte správně, nic jsme nechytili.). Cílem cesty byl jeden velký odpočinek okořeněný partou správných lidí a troškou alkoholu. No a já si samozřejmě chvilku četla. Zcela asociálně. Co už. 

9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Boží! :)
Ve stínu černých ptáků ti závidím. :)

Maria Friedlová řekl(a)...

Hledání Aljašky. :3 Se mi zdá, že to teď čte každej. :D :)
Moc hezké fotky. :)

Charrlie řekl(a)...

Nikol Waloszková: Je to fakt výborná knížka, můžu doporučit všemi pěti! :))

Maruška Friedlová: Já ji četla "už" v březnu, ale hrozně se mi líbila. A když jsem viděla, že "Aljaška" jde do módy, chtěla jsem si sehnat něco vlastního. No, a nakonec se mi to i jakž takž povedlo :D

Suzanne řekl(a)...

Skvělé fotky. Hlavně ta s pejskem. Lidi, co si pořídí domácího mazlíčka a pak se ho chtějí zbavit, nikdy nepochopím. Podědila jsem takhle osmáka degu a sklípkana:) Tvoje fotky na nohách mě fakt baví a závidím ti Kostičas:)

Nathaly řekl(a)...

Kostičas je výborný :)

Anonymní řekl(a)...

Super fotky :) Tie "kolenové" majú fakt niečo do seba ;) A pobavilo ma, že si si asociálne čítala na chate :-D Treba byť ale vždy pripravený, ja si snáď začnem brávať knihu aj na párhodinové návštevy u svokrovcov, lebo občas sa nájde také nejaké hluché miesto a ja potom zúfalo zháňam čokoľvek na čítanie. A nachádzam Blesk, prípadne letáky :)

Bára "Ettelëa" Kuzniková řekl(a)...

Krásné chvilky, mám moc ráda tyhle články a ráda si prohlížím takové fotky :) Na Ve stínu černých ptáků se chystám a těším se na to čím dál víc. Kostičase mám doma taky a už jsem četla a líbilo se mi to moc.
A tu knížku o Středověku jsem si právě nedávno sehnala v antikvariátu, protože se chystám na studium historie. Ty ji studuješ, že? A jaké to je? Já jsem dělala nedávno přijímačky a teď čekám na rozhodnutí, zda jsem přijatá. Jsem nervózní, ale doufám že to vyjde, abych se už mohla začít těšit. Jen přemýšlím, jestli si raději vybrat jednooborovou historii nebo dvouobor s latinou (samozřejmě, pokud obě vyjdou)…

Christie (Neliss) řekl(a)...

Tá zladená Aljaška nemá chybu!:D
Ve stínu... si hádam raz prečítam a vyzerá naozaj super aj po grafickej stránke.
Roztomilý psík.:)
Super post!^^

Charrlie řekl(a)...

Suzanne: Osmáka jsem měla doma, a je to strašně vděčnej tvor. Kdybych mohla, hned si pořídím znovu dalšího. Ale tvůj názor zastávám. Pokud se někdo neumí o zvíře postarat, tak by si ho v první řadě neměl vůbec pořizovat...

Natalie Nathaly: Pomalu se do něj pouštím. Zatím je to spíš jedno velké wtf, ale třeba se to časem zlepší :D

pravaknihomolka: Já snad bez knížky v kabelce ani nevycházím. Většinou se spíš jen pronese, ale co kdyby, že jo :D

Ettelëa: Co se týče školy, psala jsem ti meil, kde jsem se více rozepsala, tak doufám, že ti přišel a nespadnul třeba do spamu :))

Neliss: Já se chtěla sladit už tak dlouho, tak když mi to vyšlo, tak jsem z toho měla fakt radost :D A Ve stínu si určitě přečti, tobě by se to mohlo líbit. A děkuji :))

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by