2. července 2014

Aktuálně z 2. 7. 2014

... aneb mé plány na prázdniny!

i&#x27,m leaving but i don&#x27,t know where to - image #1426227 by awesomeguy on Favim.com

Před pár dny začalo astronomické léto (i když za oknem to tak teda opravdu nevypadá) a co líp – oficiálně všem školou povinným začali prázdniny. Všude možně si teď můžete počíst, co ten a ten chystá na prázdniny. A ani já nebudu výjimkou. I když věřím, že vás to hrozně zajímá.

Jsem člověk akční, a o prázdninách většinou neposedím pár dní na místě. Miluji cestovaní, a taky to tak u nás vypadá. V praxi to pak vypadá tak, že přijedu domů, převrátím tašku do pračky, prospím se, a znovu se zabalím.

Teda až na loňské léto – po maturitě jsem pracovala celé léto a nikam jsem se nepodívala. A proto si to musím vynahradit dvojnásobně, no ne?

A co že tedy mám v plánu všechno stihnout?

• za pár dní odjíždím na dětský tábor – jezdím tam již od malička a každý rok to tam miluji pořád víc a víc. Je-li to vůbec ještě možné. Miluji, že jsem dva týdny offline, miluji, že se ani na chvilku nezastavím, a ještě víc miluji všechny lidi a děti tam. Bohužel letos to mám trochu zkomplikované tím, že musím jet dvakrát do města – jednou na zkoušku (na kterou stále nic neumím) a jednou na zápočet (na který umím ještě větší nic, než na zkoušku)

• po táboře odjíždím s rodinou na dovolenou do Krkonoš. Kam se upřímně těším, protože s našima jsme nebyli na dovolené přes pět let.

• následuje pár dní volna, během kterých chci stihnout co nejvíce věcí – hlavně se naučit na zkoušky a zápočty (které se mi díky nepřítomnosti učitelky protáhly přes celé prázdniny. Takže vlastně žádné prázdniny nemám, protože budu mít pořád výčitky svědomí, že se neučím). Chtěla bych navštívit kamarádky a spolužačky, které se mi rozprostřely po celé republice, takže zase strávím pár hodin ve vlaku. Ne, že by mi to vadilo.

• začátkem srpna odjíždím na školní praxi do kláštera v Teplé. A tam se snad z celých prázdnin těším ze všeho nejvíc. Dva týdny budu bydlet v klášteře a starat se o tamější starou knihovnu. Takže pokud se neudusím prachem, tak si to snad i užiju. Protože – staré knihy a já. No… řekněte – nezní to jako pohádka?

• a hned druhý den po návratu z Teplé odlétám do Anglie. Mám tam rodinu, lítávám tam každé prázdniny už od deváté třídy. Bohužel, loni mi to díky špatné shodě okolností nevyšlo, takže letos se těším ještě víc. I když se pořád stejně bojím letadel. A nemám kufr.

• ve volném září se pak hodlám co nejlépe vyrelaxovat. Chtěla bych jet na pár míst poblíž, kde jsem dlouho nebyla. A taky se konečně dát do pořádku. Dva roky mě zlobí záda a koleno, a jak se zdá, vše se konečně urovnalo. Takže se potřebuji hodit zpátky do fyzičky, shodit nějaké to kilo, začít běhat delší tratě. A tak různě. A taky si najít brigádu, začít jezdit zase na tréninky, a zvládnout školu. No vždyť to říkám – nepostojím chvilku na místě!

Nemusíte se bát, na každou dobu, co budu pryč, mám v plánu připravit si pár článků. Jen za tu dobu, co budu na táboře mám pro vás připravenou například recenzi na Kostičase.

A co vy a vaše plány na prázdniny? Máte něco, na co se opravdu těšíte?

4 komentářů:

Christie (Neliss) řekl(a)...

To teda znie akčne a skvele, tá knižnica, Anglicko... Tak si to poriadne uži, hádam ti všetko vyjde ako má a škola ti to príliš nepokazí.:) Je skvelé, že ťa baví cestovať, ja by som aj chcela toho veľa vidieť, ale brrr, cestovanie ma hrozne unavuje.:D Inak neplánujem nič extra.:)

Šárka řekl(a)...

Teda! Takový prázdniny bych taky chtěla, já to mám letos obyčejnější - tábor, babička, dovolená na kolech a potom celý srpen volný - což má ale zase také svoje výhody :).
Tak přeji ať ti ty všechny zkoušky a zápočty dobře vyjdou a aby sis ty prázdniny pořádně užila ;).
P.S.: Já jsem si byla koupit kufr teprve včera ;) :D.

Unknown řekl(a)...

Hrozně, ale opravdu hrozně moc ti závidím tu praxi a Anglii.... Anglie je můj sen a ten klášter - spojení historie a knížek je prostě ideální!!! Pak budu chtít slyšet VŠECHNO, je to jasný? :)))

Terii řekl(a)...

Tak tomu říká nabyté prázdniny..ale hlavně si to všechno užij, což podle toho co čtu, určitě užiješ.. :) Pak nezapomeň napsat něco o klášteře a anglii, ráda si to přečtu.. ;)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by