1. září 2014

Knižní přírůstky (srpen 2014)


Knižní přírůstky je meme z dílny Cathy. Cílem je představit nové knížky, co se u vás během uplynulého měsíce zabydlely.

Během tohoto měsíce jsem si pořídila celkem dvě knihy a z obou mám radost, i když pokaždé z jiného důvodu. Dlouho jsem sháněla knihu Jestli zůstanu, kterou jsem si chtěla pořídit (a hlavně přečíst) předtím, než se objeví v kinech (který se v kinech objeví už 18. 9.). Knihu jsem sháněla dlouho, ale všude byla beznadějně vyprodaná. Nové vydání od Yoli bylo v nedohlednu a já umíněně pátrala dál. Nakonec jsem knihu pořídila v bazárku od Knihánkova v době, kdy na pulty zavítalo nové vydaní. Ale co už. 

Dále jsem si pořídila paperbackovou verzi Ugly love od Colleen Hoover. Už dlouho se chci donutit k tomu, abych začala číst anglicky. No a když jsem v jednom anglickém obchoďáku narazila na oddělení s knihami, věděla jsem, že nastala ta správná chvíle. Pohrávala jsem si ještě s Paper towns, ale vzhledem ke své lenosti jsem usoudila, že než bych se ke knize dostala, vyšla by tady. A pak už bych se k ní nedostala vůbec.

Co jsem chtěla ale ještě zmínit je takový malý rychlofakt o cenách knih v Anglii. Byla jsem strašně překvapená, když jsem zjistila, že v obchoďácích (typu Tesco) se dají paperbacky nových (a dobrých) knih sehnat v přepočtu za devadesát korun. V knihkupectví existují slevy, kdy při koupi jedné knihy máte druhou za polovinu, a tak můžete sehnat dvě knihy zhruba za tři stovky. A nejsou to akce, je to celoroční nabídka.



9 komentářů:

Šárka S. řekl(a)...

Ten anglický paperback je nádherný. :)
Já bych neřekla, že máme nějak extra drahé knihy. U nás v TESCU mají taky knihy za 90 Kč a nemyslím si, že by tam byl vyložený odpad. Když to třeba porovnám s cenami v USA nebo dokonce v Austrálii, tak jsme na tom fakt dobře.

Myanmar řekl(a)...

Což ceny nových knih, ale ceny v anglických antikvariátech! Krásný hardback zlodějky knih v přepočtu za cca 30 korun a další poklady! To u nás v antikvariátu kniha často nestojí o moc méně než nový výtisk.

LennaS řekl(a)...

Jestli zůstanu bych také chtěla. :)

Bastera řekl(a)...

Stěhujeme se do Anglie?! :D To anglické vydání je pěkně! :)

Christie (Neliss) řekl(a)...

Presne túto verziu If I Stay mám aj v prírastkoch za august.:D
A tie anglické kníhkupectvá a Tesco musia byť raj.:D

Reading with Lucy řekl(a)...

Jestli zůstanu jsem ještě nečetla, ale chtěla jsem. :)

Arvari řekl(a)...

Dobře, chápu, pokud se někdy dostanu do Anglie, ani krok do knihkupectví a oddělení knih v obchoďáku, protože bych tam nechala všechny peníze a musela bych si pořídit další kufr. Stačí, že už takhle jsem závislá na nakupování z bookdepository... =D

Bary řekl(a)...

Anglické vydání je krásné! :) A Jestli zůstanu je skvělá kniha :) Moc se mi líbila, ikdyž jsem ji četla už před dávnou dobou :)

Simone Sipriano řekl(a)...

Ugly love... Colleen Hoover... Idem to omrknúť. :) A také ponuky ako maju v UK by som chcela mať aj tu.. .:)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by