21. prosince 2014

Vánoční TAG

Christmas ♥
By weheartit

Tento tag jsem poprvé viděla u jeho stvořitelky Veroniky z Knižního přátelství (a kdo neznáte tento blog, tak se styďte, a rychle to spravte!). Hned jak jsem ho četla jsem věděla, že si jej chci taky vyplnit, protože všechny otázky, které Verunka vymyslela, jsou skvělé, a myslím, že dostatečně vyjádří tu správnou (knižní) vánoční atmosféru, která panuje u mě doma. Nakonec se jeho tvorba poněkud protáhla, ale nakonec se mi přece jen podařilo ho sepsat, a vy si ho můžete nyní přečíst :))


Nejkrásnější dárek, který jsem kdy dostala k Vánocům?
To se těžko odhaduje. Každý dárek má své kouzlo, hlavně pokud je daný s láskou. A pak už je jedno, jestli jsou to maličkosti, nebo veličkosti. Pokud ale přece jen zapátrám v paměti, z minulých Vánoc poněkud materiálně zmínit čtečku, kterou jsem dostala od rodičů. Vždy jsem proti nim velmi zbrojila, nicméně když jsem ji rozbalila pod stromečkem, byl to úžasný pocit. A teď zpětně ji oceňuji, ještě víc. Je to skvělý společník na cesty, a ještě lepší do školy.

Nejhorší dárek, který jsem kdy dostala k Vánocům?
Nemyslím si, že jsou dobré a špatné dárky. Já nechci vybírat nejhorší dárek, ale když jsem tuto otázku četla poprvé, hned jsem si vzpomněla na loňské (možná už i předloňské) Vánoce, kdy jsem od rodičů dostala gumu. Gumu na gumování. Obyčejnou gumu. Nebo spíš obyčejně neobyčejnou gumu. Je to malá guma, ve tvaru tučňáka, která se dá ale skládat a rozkládat dohromady, jako malé puzzle. A kromě toho teda perfektně gumuje. Takže tučňák mi stojí na stole a usmívá se na mě. No a když se učím, tak si s ním hraju. Skládám ho, rozkládám ho, a zase znovu, a znovu. A pak ještě jednou.


 Jaký je Tvůj nejoblíbenější vánoční song?
Momentálně žádný. Sedm hodin za pultem a ohrávačka tří stejných koled neustále dokola a dokola, mi všechny zprotivila.

Ale když už, tak už! :))


Jaký je Tvůj nejoblíbenější vánoční film?
Musím se zastydět, a přiznat se, že žádný nemám. Nicméně každé Vánoce se doma díváme na české pohádky, které vysílá Česká televize. Někdy jsou více povedené, někdy méně, o tom žádná. Ale stejně je mám spjaty s Vánocemi.

Máš svoji oblíbenou vánoční knihu?
Nemám žádnou jednu oblíbenou vánoční knížku, ale mám spoustu oblíbených. Jsou to všechy, který na Štědrý den najdu pod stromečkem. Miluji ten pocit, když nějakou rozbalím, a pak v ní můžu celý večer listovat. A listovat. A listovat a listovat. A nakonec se z listovaní stane čtení. Jak jinak.

Na jaké cukroví se vždy nejvíce těšíš?
Bohužel (anebo naštěstí?) doma na Vánoce pečeme jen jeden druh vánoční cukroví, a sice linecké. Dříve jsme toho doma pekli trošku víc, ale od té doby, co se narodila sestra a zjistila se ji vražedná kombinace potravinových alergií, jsme museli přejít jen na linecké. Ale mě to vůbec nevadí, protože linecké miluji. A u babičky pak loupím perníčky a falešná raffaela.

Ukaž, jak jsi šikovná v balení dárků.
Ráda bych, ale protože pár posledních dnů a týdnů jsem uvízla ve vleku jménem škola, který se zkombinoval s mojí otrockou brigádu, stalo se to, že ještě nemám pořádně ani koupené dárky. Natožpak zabalené. To zas bude panika v úterý večer.

Co máš na Vánocích nejraději?
Všechno.
Miluji, když mě ráno někdo vzbudí. Miluji, jak táta každé Vánoce kleje, že mu nejde nasadit stromeček do stojanu. Miluji, jak se hádáme se sestrou, jak správně nazdobit stromeček. Miluji, jak se pak všichni díváme na televizi. Miluji, jak pomáhám máme s obědem, a miluji i to, jak nakonec skončím u suchého chleba, protože rybí polévkou prostě nemám ráda. Miluji, jak po obědě dolaďujeme detaily večeře, abychom pak mohli jet na hřbitov, uctít ty, kteří nemůžou být ten den s námi. Miluji, tu poslední paniku, kdy kontroluji, jestli mám opravdu všechno a jestli mám opravdu všechno zabalené. Miluji, jak se pak všichni díváme na televizi, a jak se sestra co tři minuty ptá, jestli už přijde Ježíšek. Miluji odpolední telefonáty s rodinou o tom, jestli všechno klape. Miluji vybírání vánočního outfitu. Miluji smaženého kapra, i svůj bramborový salát. Miluji, když se táta nenapadně omluví, a jde nastražit dárky pod stromeček. Miluji, když zazvoní zvoneček, a my vejdeme do pokoje, kde září nasvícený stromeček. Miluji rozbalování dárků, protože ve většině případů nevím, co mě pod papírem čeká. Miluji, když moje rodina rozbaluje moje dárky, a když vidím, že jim můj dárek udělal radost. Miluji, když se pak všichni společně fotíme. Miluji, když pak začne pohádka, a všichni zkoumají svoje dárky. Miluji, když už je čas jít spát, a my si povídáme v posteli tak dlouho, dokud sestra neusne. Zkrátka… miluji Vánoce.



4 komentářů:

Bastera řekl(a)...

Krásný článek, normálně jsem se konečně začala těšit! Jaké má sestra alergie? :( A já na Vánoce miluji Grinche, to je klasika už u nás :)

Ivcca řekl(a)...

Last Christmas miluji!! :) Mám s tou písničkou spojených tolik vzpomínek, každý rok jsme ji ještě na střední zpívali na hodině angličtiny :D Máš pravdu, že tento tag je opravdu úžasný :) Hezké opovědi.

Reading with Lucy řekl(a)...

Já mám ráda Grinche, Polární expres a Vánoční koledu. :)

Christie (Neliss) řekl(a)...

Jeeej, nádherný článok, tak hádam si si tie Vianoce poriadne užila.:) Tiež nemám konkrétne vianočné filmy/knihy a nedokázala by som si vybrať naj darče.:D

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by