26. září 2013

Aktuálně z 26. 9. 2013

Autumn

Tak...
S oficiálním začátkem podzimu začal i můj první oficiální vysokoškolský týden. A zatím je to... dost děsný. Hned na začátku každé hodiny jsme byli upozorněni, že studium humanitních předmětů spočívá hlavně v četbě. Jo, to je fajn, pomyslela jsem. Ale tohle prvotní nadšení mě přešlo zhruba po dvou až třech minutách, kdy na mě vyučující doslova vyplivl seznam knížek, které mám přečíst a taky upozornění o tom, že jsou hrozně těžko sehnatelné. Super, pomyslela jsem si místo toho sklesle.

Co tím chci naznačit už je vám asi jasné - zatímco uplynulých pět měsíců jsem trávila hlavně ležením v posteli, čtením v práci a víceméně prostě nicneděláním, začíná mi období, kdy už musím začít něco dělat. Sice mi ještě pořádně není jasný co, ale mám pocit, že to bude něco velkého a odporného :D

Pokud počítám i tréninky tak se domů nedostanu před pátou hodinou, ale pozitivem je, že pátek mám volný úplně. Zatím chodím ze školy poměrně vyflusnutá (asi z přemíry informací) a nemám žádnou chuť něco dělat. Většinou konám přímý útok na postel, pár minut se poflakuju na internetu (mimochodem - viděli jste, co udělali weheartitu? Co tomu říkáte? Za mě říkám ne, ale obávám se, že jeden můj názor to nespraví) a pak se věnuju vyplachování mozků za pomoci televize. 

Samozřejmě... nechci (a nenechám) to tady umřít. Ještě před nástupem jsem si zahrála na hroznýho grafika a změnila jsem vzhled (a mě osobně se hrozně líbí! Co vám? Typy, nápady na vylepšení?) a v hlavě přemýšlím, co všechno bych ještě mohla přidat a ubrat. 

Jasně - s recenzemi to teď bude asi dost.... nepravidelný. Ale pokusím se vymyslet něco, co bych mohla psát pravidelněji a co by vás taky mohlo bavit. Zároveň však přikládám takovou miniomluvenku, že netrávím na internetu dost času, abych měla čas (a občas i chuť) prolízat všechny blogy, co normálně. A pokud se vám tam objeví komentář ode mně v nějaký příšerný čas, tak se prosím nelekejte. 

To by bylo asi tak všechno. Tak příjemný start všem vysokoškolákům a úspěšný dojezd všem ostatním školákům. Mějte se a přežívejte! :)

13 komentářů:

Cecilka řekl(a)...

Já to mám podobné. Přijdu ze školy a jdu hned spát. :o)

Simone Sipriano řekl(a)...

Mne sa nový vzhľad páči. Najmä obrázok s kvietočkom. Sama mám zháňať povinné čítanie, ktoré je značne obmädzené, nehovoriac o niektorých učebniciach, kt. sú kompletne vypredané. Ach, no čo narobím..

Simone Sipriano řekl(a)...

Zabudla som ti popriať všetko najsamlepšie a veľa úspechov, taká som ja hlava deravá. :D

Šárka S. řekl(a)...

Vzhled se mi moc líbí :).
Jsem na tom stejně jako ty. Přijdu ze školy a zalezu do postele a tím můj den končí :D

Charrlie řekl(a)...

To je stejně to nejlepší, co se dá po škole dělat :D

Charrlie řekl(a)...

Kytička mi straší i na mobilu. (O:)) Shánění četby je fakt hnus. Teď mám dělat prezentaci o týpkovi, a všechen dostupný materiál k němu je v němčině. Prostě paráda :D Ale tak držím palce, třeba budeš úspěšnější :)

Charrlie řekl(a)...

Díky :)) To je prostě to nejlepší co se může (a co by se mělo dělat). Přijít domů, hodit tašku do rohu, na ni hodit nějakou deku, aby nebyla vidět, a zalízt do postele a vylézt s ní zase až ráno :D

Infinity řekl(a)...

Já jsem taky nově vysokoškolačka, ale ke škole mám úplně jiný postoj než jaký popisuješ ty. :) Hrozně mě to všechno baví. :))
Na blog taky nemám skoro vůbec čas, takže přesně vím o čem mluvíš a nový vzhled tvého blogu se mi moc líbí. :)

alfalfa řekl(a)...

Vysoká škola nie je vôbec ľahká, budem úplne úprimná, začiatky sú naozaj ťažké, než si človek zvykne na nové veci, predmety, ľudí, profesorov, jednoducho na všetko. Ale všetko sa zmení, časom si zvykneš na nový režim a sama si budeš vedieť zorganizovať čas. Prajem ti veľa šťastia :)

Charrlie řekl(a)...

Nechci říkat, že mě to přímo nebaví, ale skončila jsem na škole, kam jsem chtěla ze všeho nejmíň. A je toho strašně moc a já pořád nevím, jak si mám uspořádat čas, abych stíhala všechno. A ještě jako bonus k tomu se i vyspat :D
Jsem ráda, že se ti vzhled líbí. Řekla bych, že jsem se s ním nadřela, ale každý, kdo kdy dělal s blogspotem by se mi asi vysmál. Ale pro mně je to mistrovské dílo :D

Charrlie řekl(a)...

Díky za štěstí, to teď budu opravdu potřebovat. Po těch x měsících nedělání je strašně těžký naběhnout zpátky do plného režimu, zvlášť když se mi ještě předměty kryjí s tréninky, takže pobíhám po městě jako splašený kůň. Ale věřím tomu, že to zvládnu :) (Možná :D)

Rodaw z Knihánkova řekl(a)...

Chápu Tě :) Já sice ještě chodím na střední, ale troufám si říct, že je naše škola poměrně náročná a dokáže mě maximálně naštvat to, jak ze školy chodím unavená a jak mám málo času... Na jakou chodíš školu? Na filozofii? :)

Charrlie řekl(a)...

Na jednooborovou historii, která je na fildě :)

Okomentovat

 
Copyright © 2013 Tempe's Library. All rights reserved.
Blogger Template by